demo-attachment-37-Subtraction-3

Xavier Falip

Osteopatia i Fisioteràpia

La Fisioteràpia és una branca de Ciències de la Salut. Constitueix una alternativa terapèutica no farmacològica basada en la Teràpia Manual, l’Exercici Terapèutic i Agents Físics.

L’Osteopatia és part de la Fisioteràpia. El diagnòstic i tractament osteopàtic es realitzen en base a la interacció que presenten les diferents estructures del nostre cos (musculars, articulars, neurals, viscerals i cranials). L’Osteopatia identifica la restricció de moviment en els teixits com una de les causes principals en la producció de la lesió i el dolor.

Tal  com entenem l’Osteopatia i la Fisioteràpia en el nostre centre, els tractaments que apliquem són realitzats exclusivament en base a la Teràpia Manual, i tenim com a objectiu:

-Restaurar la mobilitat natural dels teixits i de totes les estructures afectades sense agressivitat.
-Retornar al cos la seva funcionalitat global, abolint i/o disminuint els símptomes dolorosos.

-Respectar l’anatomia, fisiologia i integritat de la persona mitjançant tècniques manuals específiques.


La persona que és tractada en el nostre centre obtindrà:

-Millora i prevenció del dolor produït per afeccions de la columna vertebral, musculars, articulars, neurològiques i inflamatòries (Traumatologia i Reumatologia).

-Una reparació de qualitat dels teixits en lesions com esquinços, ruptures fibril·lars o contractures entre d’altres.

-Disminució i prevenció dels dolors ocasionats per les tensions diàries i els mals hàbits posturals.

-Millora en la gestió de les tensions musculars.

-Augment de la qualitat de vida.

-Un aprenentatge quant a hàbits saludables, mesures preventives i d’alleujament del dolor.

6b197c3df956442f98893a0302d80de4
fef10428c61cc3035206b73438842045
da4997e838fa4cff90f84a594e8d1fcd
demo-attachment-228-Subtraction-4

Osteopatia Funcional

L’Osteopatia Funcional és una alternativa d’abordatge dins de l’Osteopatia clàssica que utilitza tècniques manuals fascials i sensorials, aplicades en la zona lesionada sense agressivitat.

Mitjançant procediments de diagnòstic i tractament molt concrets, actuant amb finesa i precisió, aconseguim canvis en els reflexes actius que mantenen l’espiral de la lesió (en el múscul, tendó, lligament, fàscia...). D’aquesta manera provoquem un reajustament neurològic que normalitza la funció del teixit afectat, produint en la persona una disminució o desaparició de la simptomatologia dolorosa, i un confort generalitzat.

Entenent el cos com un conjunt d’estructures interrelacionades, a FISIOTONIC considerem no només el tractament de l’àrea del dolor, sinó també els possibles teixits que el puguin provocar (musculars, ossis, viscerals, neurològics…), abordant lesions locals i/o a distància.

D’aquesta manera l’Osteopatia pot ajudar en el procés de múltiples patologies: múscul-esquelètiques, neuràlgiques, circulatòries, respiratòries, ginecològiques, digestives etc; esdevenint tractaments tant terapèutics com preventius.

Els principals resultats que obtenim amb la Osteopatia Funcional són:

-Una millora de la simptomatologia dolorosa
-Una millora o cura de lesions cròniques o recidives instaurades
-Un augment de l’amplitud dels moviments
-Canvis posturals donats pel tractament de les tensions que els originen
-Una sensació de benestar i equilibri generalitzada a tot el cos
-L’Osteopatia Funcional ens permet restaurar l’equilibri a nivell físic, químic i emocional provocant una sensació de benestar global.
-L’Osteopatia amb aplicació de tècniques funcionals representa l’abordatge d’elecció en lesions cròniques, estats de tensió permanent, embaràs i postpart, nens i nadons, persones de la tercera edat o malalts crònics entre d’altres.

42041be4bc264e28be4d63182da3e366
da4997e838fa4cff90f84a594e8d1fcd
demo-attachment-37-Subtraction-3

Inducció Miofascial

La fàscia és una xarxa de teixit conjuntiu ininterromput amb un alt contingut de col·lagen. Envolta totes les estructures del cos connectant entre sí fibres musculars, nervis, óssos , òrgans... donant suport i determinant la seva forma.

El sistema fascial és determinant en el moviment corporal i en les activitats bioquímiques. Està sotmès constantment a tensions d'escurçament i estirament que quan no s’adapten correctament provoquen alteracions en la funció, aparició de dolor i/o pèrdua de moviment.

182a82578f8721e3db24d6b1c2adf6e9

La fàscia és una xarxa de teixit conjuntiu ininterromput amb un alt contingut de col·lagen. Envolta totes les estructures del cos connectant entre sí fibres musculars, nervis, óssos , òrgans… donant suport i determinant la seva forma.

El sistema fascial és determinant en el moviment corporal i en les activitats bioquímiques. Està sotmès constantment a tensions d’escurçament i estirament que quan no s’adapten correctament provoquen alteracions en la funció, aparició de dolor i/o pèrdua de moviment.

La Inducció Miofascial és una tècnica d’abordatge manual dirigida al tractament de la fàscia, obtenint resultats en l’aparell múscul-esquelètic i en la resta de sistemes: digestiu, respiratori, ginecològic…

Les tècniques miofascials, mitjançant components d’estirament o compressió, retornen al col·lagen la seva estructura mal·leable original. D’aquesta manera s’alliberen les restriccions i tensions de la fascia causants de múltiples simptomatologies: dolor, parestèsia, marejos, migranyes, problemes intestinals,…

En lesions, traumatismes, tensions o restriccions cròniques, les cèl·lules del teixit conjuntiu augmenten la producció de col·lagen amalgamat i de baixa qualitat. El resultat és una fàscia endurida, amb pèrdua d’elasticitat i una alteració en la circulació de fluids i nutrients.

Degut que la fàscia és altament rica en terminacions nervioses i mecanoreceptors, una pertorbació en qualsevol zona pot lesionar o causar símptomes a distància a través de les compensacions que realitza el cos mitjançant aquesta complexa xarxa de teixit.

A través de la Inducció Miofascial aconseguim:

-Una correcta orientació i producció de col·lagen
-Alliberació de les tensions i restriccions fascials
-Un increment del subministre d’oxigen, metabòlits i altres nutrients
-Una acceleració de la recuperació
-Una sensació de benestar i alleujament global
-A Fisiotonic entenem la Inducció Miofascial com una teràpia complementària indissociable de la visió i tècniques osteopàtiques. D’aquesta manera combinem tots els abordatges adaptats a les necessitats i circumstàncies de la persona per garantir la recuperació, salut i benestar.